Den stora saknadenDet slår mig ibland hur den stora saknaden efter Jippie bleknar med tiden. Jag kommer alltid sakna henne, hon var min bästa vän, min träningskompis mitt allt. Men känslan av att inte kunna överleva en endaste minut till bleknar ju längre det går. I nästa vecka är det 10 månader sedan Jippie somnade in. Det känns hemskt att minnena bleknar men samtidig är det skönt då det inte är lika smärtsamt längre. Vi pratar ofta om henne här hemma för att jag fortfarande behöver det.

Nu kan vi leva igen känns det som. Nu hämtar jag glädje och energi ur minnena som jag fick tillsammans med Jippan. Dessa minnen ger mig insperation till att arbeta med mina andra hundar. Så det känns skönt.

En vacker dag kanske jag kommit så långt att jag kan begrava henne. Vi får väl se.

En härlig höstpromenad


    Jippie och Klara på en brygga vid Dalvälven förra hösten

Imorse gick jag och hundarna på en härlig höstpromenad längs Dalälven. Hundarna sprang lösa i skogen ner till Dalälven där de istället kastade sig i vattnet. Vattenpassion är nog deras andra namn skulle jag tro. Det är så härligt att se dem i sitt rätta element. Aslan hämtade in alla pinnar han hittade i vattnet till sin matte. När han inte hittade några fler tog han mormor Klara i örat och skulle ta med henne in till stranden men det ville inte hon. De är så söta tillsammans. Man ser verkligen på Aslan hur han njuter av att ha mormor Klara på besök.

Mycket har hänt sedan sist jag skrev. Vi har flyttat från våran tre rummare i hyreshus och bor nu istället i en villa med fem rum och kök i ett mysigt villaområde. Det är helt underbart med en liten trädgård att pyssla i. Inte för att det blivit så jätte mycket pysslande dock då det känns lite trist med den stundande vintern. Jag tror att det blir betydligt mycker mer i vår. Men lite gräsklippning och allmänt fix har det blivit. Vi trivs toppen bra här även om huset känns lite stort för oss två ibland men när det kommer gäster som skall stanna kvar är det skönt att vi har ett speciellt gästrum. Det sista rummet har blivit förråd tillsvidare.

Annars händer det inte så mycket just nu. Jag skall hålla två kurser på brukshundsklubben här, gå lite i skolan.

Min kamera är på lagning så ni får njuta av lite gamlabilder undertiden.

Ha det gott!
RSS 2.0