Godmorgon världen!

Måndag morgon är här och vecka 5 har precis startat. Ny vecka nya tag. Jag hoppas att denna vecka skall det lossna på flera fronter, det skulle vara skönt. Det kommer väl sinnom tid.

Helgen har varit lugn. Lördags kvällen var super tråkig när Johan var i Västerås hela dagen. På dagen var Tessan hit och vi gick en promis med hundarna. Vi gick ner till älven och gick längs me den men även en lite sväng ut på isen innan vi fegisar gick in igen. Det är helt sjukt hur ovan man är att röra sig på isen. Det var jätte mycket folk ute på isen. En del pimplade medans andra var ute och åkte spark eller skoter. Verkligen en super härlig dag. Igår var vi hemma och tog det lugnt, jätte skönt!

Nej nu skall jag börja med Johans matlåda som han skall äta vid 9.

Hoppas ni får en trevlig Måndag!

Morgon stund har guld i mun

Det finns inget som är så underbart som när man stige upp på morgonen och alla andra (Johan i det här fallet) sover. Det är så mysigt att tända en brasa för att sen klä på sig och gå en stund med vovvarna genom ett sovande samhälle. Nu börjarjar folk vakna i husen här i kring och en ny dag tar fart.

Idag åker Johan till Västerås och hälsar på lite kompisar från när han gick på högskolan där. Kul att han kommer iväg! Senast han var där var för två år sedan när vi hälsade på Aslan som bodde där. Då sov vi även på hotell och hade det jätte mysigt. Västerås är en mysig stad. Skall jag flytta till stan skulle jag nog välja Vsterås om jag fick välja helt fritt. Eller kanske Visby, jag vet inte.

Tessan och Lisa kommer hit idag och gör mig sällskap när Johan är borta. Idag skall jag försöka att inte tvätta någon maskin alls. Vi får väl se hur det går med det.

Nu piper mickron och min frukost är klar.

Ha en bra lördag allesammans!

Brödbak till ljuvliga toner



Vackraste Celine förgyller mitt brödbak med sina underbara toner!

Japp här skall bakas bröd! För er som är bekanta med LCHF så vet ni att bröd inte ingår i dieten. Men nu har jag alltså hittat ett recept som jag smakade hos grannen i förra veckan. Inte jätte gott men helt klart en komplement till vanliga smörgåsar. Te och smörgås är ju bara för underbart.

MEN nu upptäcker jag att vi glömde köpa bakpulver igår när vi var och handlade. Jaja bra att traska iväg till affären då.

På återskrivande!

OJ...

               

...vad tiden springer iväg när man har roligt! Nja så roligt har ja väl inte haft det men tiden verkar rinna iväg ialla fall. Livet går vidare oavsett om jag vill eller inte.

Dagarna fylls av tvätt, disk, hundpromenader, ved som bärs in och kvarvarande plugg från finland. När kvällen kommer är jag trött och somnar gott.

Imorgon åker jag och Näzzelpäzzel till Ljusdal där vi skall tillbringa helgen med Virre och Arrac hos Gunnel. Jag längtar! Det är snart ett år sedan jag var där sist. Bilden ovan är från de besöket.

Vi hörs!

Solsken

Idag skiner solen hos oss och det är lagomt kallt ute. Jätte jätte skönt ute idag. Jag och hundarna gick en sväng ner till älven imorse. Där nere var det alldeles tyst och stilla. Jätte skönt! Jag älskar att vara ute i naturen tillsammans med hundarna och bara vara. Inget som stör. Bara vi tillsammans.

Nu håller jag på att packa lite. Jag och hundarna skall sova hemma hos mamma i natt. Mysigt värre! Även om jag lever ett väldigt bra liv idag här i Söderfors med Johan så saknar jag ändå livet jag levde förr när jag bodde i Tierp. Jag kände mig så mycket friare när de var "lättare" att ta sig ut i naturen. Där fanns det öppna vyer att vistas i. Långa sträckor att gå utan att möta varken bilar eller människor. Här där vi bor idag, mitt i ett villaområde. Lite instängd känner jag mig nog. Flera fina stråk finns här också men man möter alltid någon. Man är sällan ensam. Jag längtar tills jag blir bilburen igen och kan ta mig ut i skogarna där jag hör hemma.

Hoppas ni får en bra Onsdag kära vänner!

Dagen idag

Dagen idag har varit en ganska bra dag. Mamma och syster var här på besök. Vi fikade och gick på promenad tillsammans i det fina vädret. Men det saknas något i mitt liv, typ ett jobb. Jag blir galen av att vara hemma hela dagarna. Jag försöker få tiden att gå och göra viktiga saker men det känns ändå som att något saknas. Jga vill ut och träffa människor, tjäna pengar och göra nytta. 

Nu sitter jag här i soffan framför tv:n med två sovande hundar vid fötterna trötta efter den långa promenaden vi gick. Diskmaskinen går för fullt och det är varmt i huset. Ingen tvätt i tvättkorgen för att jag tvättar så frenetiskt att den ända doften jag känner är tvättmedel just nu. Ved finns det inne så det behöver inte hämtas. Så fruktansvärt understimulerad är jag. Jag hoppas det löser sig snart.

Hoppas ni har haft en bra dag

Fin fint besök



Idag får jag och tjejerna besök av min mamma och min lilla syster. Alltid lika roligt när de kommer! Andledningen till att de kommer förutom att hälsa på oss rent allmänt är att få se lillan. Våran fina Näzzla!

Nu piper tvätt maskinen så jag lär väl hänga den innan de kommer!
Vi hörs!

Mumsigt värre!



Jag blev så sugen på någonting gott i kväll. Något gott som gärna är enligt LCHF. Då kom jag att tänka på efterrätten som vi åt hemma hos Johans föräldrar för ett par dagar sedan. Den är väldigt enkel men också väldigt god.  

Det jag pratar om är alltså grädde blandat med hallon och blåbär. Jätte gott!

Nya vänner vid min sida

 

Våran fina Näzzla

Jag har två nya vänner vid min sida som jag skulle vilja presentera för er. De två är något som kan ses som "lyx" i livet men för mig är de nästan ett måste. Båda kommer ifrån Uppsala.

Igår var vi in till Uppsala. Hade vi inte haft en avtalad tid just igår kanske vi hade åkt en annan dag. Det var mycket dåligt väglag och jag är väldigt glad över att det var Johan som körde både dit och hem.

Väl framme i Uppsala mötte jag den första nya vännen i Funbo hemma hos Elizabeth. Jag följde med Elizabeth in i deras hus. Där inne mötte jag ett helt underbart springer gäng. Johan åkte in till stan en sväng innan han kom tillbaka. Jag hade en jätte trevlig stund hos Elizabeth. Johan kom in en stund innan det var dags att åka hemåt igen. När vi for hemmåt hade vi en till passagerare i bilen. En liten Näzzla. Så söt och så underbar. Nu hörs ljudet av hundtassar igen här hemma och allt är i sin ordning.

Min andra nya vän är en pressent från Johan. När han var inne i stan så köpte han en ny Handsfree åt mig. Den gamla har det blivit glapp i sladden så den fungerade väldigt dåligt om knappt alls. Så nu kan jag promenera med hundarna under samtal eller dyligt. Helt underbart!

Nu sprider sig en lukt av blöthund här hemma. Tänk så efterlängtad den doften varit här hos oss!

Nu är glada julen slut!


          Så kommer sockorna se ut när de blir klara!

Japp idag när jag plockade undan allt julpynt så trallade jag på visan som jag som barn sjöng på olika julgransplundringar " nu är glada julen slut, slut, slut granen kastas ut, ut, ut men nästa år igen kommer han igen, vår gamle vän, för det har han lovat!" Mysigt med familjehögtider!

När vi ändå höll på blev det en heldel städaning också. Jag passade på att byta gardiner i både vardagsrummet och köket. Fönstret i det "lila rummet" fick sig också en liten gardin och vips såg det mycket trevligare ut. Bilder på de fina fönstrerna kommer.

Nu sitter vi här och känner oss jätte jätte nöjda med dagensinsats.

Att bero på familjehögtidet så var jag och hälsade på min barndomskompis Sara här om dagen. Sara och hennes sambo fick en liten pojke i melladagarna som skall hete Theodor. Gud så söt han var den lille! Det är så mysigt nrä man får möjlighet att snosa lite på dem. En vacker dag är det vår tur :)

Nej nu skall jag gå och lägga mig på soffan en stund och glo lite på tv. Kanske så stickar jag ett par varv på sockorna som jag stickar också vem vet.

Hoppas ni får en trevlig lördagkväll allesammans!

Ett år.



                     Du och jag på vår sista lydnadstävling

Ett år har gått. Ett långt år har gått sedan min älskade Jippie lämnad oss. Jag ingen kan fösrstå hur saknad hon är. Många tårar har rullat ned för mina kinder och ännu fler lär komma misstänker jag. Älskade älskade Tippa.

Många "första gången upplevelser" har upplefts under året. Första gången jag vaknade på morgonen utan dig var outhärdligt. På juldagen var vi till Sandviken till samma plats som vi firade jul på förra året. Förra året var du med. Nu var jag själv där utan dig. Många gånger har jag trott att den här sorgen skall få mig att gå under.

Sorgen kommer inte ta slut på länge än. Jag läste någonstans att "ju mer man älskar någon destomer gör det ont när de försvinner" och dom orden är nog sanna.

Jag vet i mitt hjärta att det var rätt beslut men det är så svårt att vara ifrån dig. Jag har många gånger funderat över om jag kunnat göra något mer för dig? Jag  hoppas du har det bra nu älskade vän på de sälla jaktmarkerna. En dag ses vi igen och dit längtar jag. Men tillsa dess skall jag ta hand och njuta av din mamma och dina barn och deras kommande barnbarn.

Idag kan jag känna en stolthet över att fått lära känna dig och fått jobba ihop med dig. En stolthet över att se dina barn och hur lika ni är. 

Du har lärt mig så mycket som jag kommer ta med mig i livet. Du är min ängel.

Ett brev.

Innan jul skickade jag ett brev. ett brev som jag så länge funderat fram och tillbaka över om jag skulle skicka. Tillslut så bestämde jag mig och lite tveksam lade jag sen brevet på lådan. Samtidigt som jag postade det brevet postade jag flera andra brev och ulkort som jag vet har kommit fram, men ännu har jag inte hört något ifrån dig.

Varje gång telefonen ringer hoppas jag att det är du. Varje morgon hoppas jag att kanske idag så hör jag något ifrån dig. Jag saknar dig.

Mycket har sagt under åren, mycket som inte går att göra osagt. Mycket har gjorts som skadat oss båda. Nu är vi ärrade för livet, på varsit håll. Det är du som bestämmer om der skall fortsätta vara så. Jag väntar på dig.


Det finns en tomhet innom mig som bara du kan hjälpa mig att fylla. Jag saknar dig.
RSS 2.0