Funderingar

Just  nu är det många tankar som surrar i mitt huvud.

För ett tag sedan så slog det mig att jag antagaligen inte kommer tävla med hundar resten av mitt liv. Att detta är en period i livet precis som mycket annat, som en dag kommer gå över och något nytt ta vid. När den här tanken slog mig trodde jag att det rörde sig om typ 10 år fram i tiden. Men de senaste dagarna har jag börjat undra om jag inte redan är där, i slutet av min tävlingskariär? Jag tror att den stora drömmen om tävlingsbanorna gick upp i rök i samma stund som Jippies hjärta slutade slå. Lite viltspår och jaktpov och utställning kommer vi nog hålla på med men jag tror dessvärre att vi kör övrig träning på "hobbynivå". Jag tror att det räcker så för stunden. Det känns jätte tråkigt att behöva lägga saker och ting på hyllan men det är så mycket just nu.

Jag tycker fortfarande att det är kul att träna hund, men inte lika kul som jag tyckte förr. Jag känner inte den glöden och glädjen som jag gjorde förr. Kanske är dettas något övergående?

Det kommer att ta månader innan jag kommer bli helt bra i kroppen efter olyckan. I skallen kommer jag dessvärre aldrig bli helt återställd. Jag önskar så mycket att de psykiska skadan som uppstod hade varit ett sår eller en fraktur som kunnat läka och bli helt bra igen. Vetskapen om att jag inte kan påverka så att detta inte skall behöva hända igen är fuktansvärd. Det tar så mycket mer på skallen än vad man kan tro.

Just nu försöker jag fockusera på att bara vara och göra saker som jag mår bra av. Kanke det kan få mig att hitta tillbaka till motivationen och glöden igen. Vi får se. Det känns lite som om det kvittar faktist.


Birthday!Japp idag fyller jag 22 år, grattis till mig! I skrivande stund håller jag på med lite förberedelser till kalaset som vi skall ha imorgon. Kanske jag hinner kika in med lite bilder senare idag? Vem vet! Ha det gott allihopa!

Jag är ändå bara människa

I vanliga fall brukar jag tänka att det jag skriver skall vara kul och spännande att läsa. Det finns så mycket elände i vår värld så jag vill gärna att just den här bloggen skall läsaren kunna skymta lite ljus. Nu kanske jag inte lyckas jämt men jag försöker. Men idag orkar jag inte.

Jag är så trött på att må så här. Jag har försökt bortse från det som hänt och lura mig själv att jag "mår bra nu" eller "jag har bara lite ont i nacken men det går över sinnom tid". När folk frågar hur jag mår så svarar jag med ett leende "det är mycket bättre, jag är nästan bra" samtidigt så tänker jag att om jag klara av att sägade utan att gråt för att det gör så ont då måste det ju vara sant eller hur? Men jag ser ju varenda gång att de inte tror mig. Jag vet att det pratas om mig när jag inte är med. Jag vill inte vara den som alla tycker synd om.

Jag är så fruktansvärt ledsen över att det hände. Jag vet att det inte är mitt fel men ändå så känner jag en stor skuld och ledsamhet innom mig. När jag är ensam så gråter jag och undrar när det skall ta slut. Hur länge skall detta på gå? Jag är rädd att jag skall glömma viktiga detaljer som polisen kan behöva. Jag är rädd för att smärtan aldrig kommer gå över. Att jag aldrig kommer bli bättre än så här.

Alla menade blickar, deras sneda leenden när de ser på mig och tänker att det inte alls är bra. Jag vill klara mig själv igen. Jag vill så gärna tillbaka till kliniken och ha vardag igen. Att gå här hemma gör mig tokig.

Idag hände det något innom mig. Jag fick ett telefonsamtal när jag var på väg från affären med lite baktillbehör inför kalaset på lördag. Personen i andra änden ville mycket väl och frågade om jag ville ha någon hjälp inför lördagen. Jag avböjde förslaget vänligt men bestämt. När jag kom hem ringde jag till Johan då han ringt tidigare när jag stod i kassan. Älskade älskade Johan. Vi pratar om diverse förberedelser och så säger han " du behöver inte vara ledsen gumman, vi fixar det här". Då brast det för mig och jag bara gråter. All luft gick ur mig i samma sekund och nu har jag mindre energi än en toarulle. 
Jag har försökt sova ett par timmar men det går inte. Kroppen är helt slut men huvudet är lika fullt av energi som om jag precis börjat dagen med en skön skogspromenad. 

Nu hoppa sjag att jag får till lite bullar i alla fall. I värsta fall får vi väl köpa allt fikabröd. Det är absolut inte jag. Jag brukar göra tårtorna själv och baka bullar och ett par sorters kakor. Men så blir det nog inte den här gången.

Trötta tankar

Hej Bloggen!

Nu är jag sådär härligt trött. Klockan är efter 20 på kvällen och jag känner att det snart är dags att sova. Åh vad jag älskar att veta att nu får jag sova tills jag vaknar, djupt, varmt och mysigt. Allra mysigast är om mornarna när Johan är ledig och vi kan ligga halvsovandes i sängen och mysa. Då trivs jag!

Annars har det inte hänt någe speciellt idag. Jag kikade på "en unge i minuten" tidigare idag och det var lika mysigt som förra veckan. Jag blir nästan mer sugen på bebis när jag ser den typen av program än bara "gulligull"-program. Vet inte vaför.

Nej nu skall jag sova!

Kram och god natt!

En dröm jag harFotograft: Anne Geddes
Den här drömmen jag har delar jag nog med många andra, ni som läser det här kommer kanske känna igen er lite i den. Vad vet jag?

Jag drömmer om att bli förälder. Jag hoppas och tror att det är en "sanndröm" som jag kommer få uppleva. Jag längtar så efter den dagen då jag äntligten kommer kunna börja planera för att skaffa barn. Just nu så är det många runt i krig som antingen är gravida eller precis har fått barn. Det är så mysigt att få vara i närheten av dessa små. Bara känna lukten av bebis, åh Jag smälter varje gång! Det är en så otroligt stor gåva att kunna få barn. Något som jag hoppas att vi människor förstår och uppskattar.

Det är jätte bra att vi har fri abort i Sverige och att det är kvinnan själv som får bestämma om hon skall bli mamma eller inte. Alla vill inte bli föräldrar och alla passar heller inte som föräldrar. Dessutom så finns det sitvationer där det kanske skulle vara en hälsorisk för mamman att behålla barnet.

Jag hoppas verkligen att när turen att få barn kommer till mig så ska både jag och barnet få vara friska och njuta av livets förändringar.

Tisdagstankar


Te och rostat bröd med rökt kalkon

God morgon världen!

Jag är hemma och tråkar. Näzzla tycker att jag e dötrist och tycker att vi skall hitta på något. Hon kommer med leksaker, skor, andra saker som hon hittat på golvet och tycker att vi skall leka med de sakerna hon har med sig. Jag tar i från henne saken och tackar för att hon kom med dom. När jag gör detta ger hon sig genast ut på jakt efter något nytt att lämna till mig. Så kan vi hålla på jätte länge. 

Idag hoppas jag på att kunna få lite ordning här hemma. Misstänker dock att jag kommer ta mig vatten över huvudet om jag säger att det ska bli lite mer ordning här hemma. Koppen orkar typ ingenting och värken tar kål på mig men huvudet är som vanligt. Jag kan nog påstå att jag behöver lite hjärngympa. Jag skall se vad jag kan hitta på. Igår fick jag fatt i lite ljudböcker och lite cdskivor. Jag skall rota igenom kassen idag tänkte jag och kolla om jag hittar något trevligt. Tack Mona för kassen!

Det nya brödet vi har köpt (LCHF-bröd) går även att rosta. Gud va gott det var med rostat bröd till frukost. Det ända som saknades var en klick marmelad, mm va gott!

Jag hoppas på att kika in senare och lägga in bilderna från i helgen. Lovar inget!

Ha en trevlig tisdag!

Söndag

Efter ha läst lite om momentinlärningen inför lydnadsklass 1 så har vi nu påbörjat de moment vi kan innomhus. Hur det går är ganska svårt att säga, jag måste nog ge träningen mera tid innan det är dags att utvärdera. Men det är kul att ha kommit igång.

Idag väntar besök hos johans morbor med familj. Annars skall vi bara ta det lugnt.

Under dagen kommer det även lite bilder från resan till hälsningland igår.

Ha en trevlig söndag mina vänner!

Besök på bilverkstaden

 

Idag har vi varit in till Tierp och hämtat de grejjor som fanns i bilen när olyckan skedde. Inte mycket pinaler men en del grejjer hade jag hunnit lagt dit under den korta tiden som jag ägt bilen. Jag tog även ett par bilder på bilen. Jag fick bra ont i magen när jag såg skadorna så här i dagsljus. Det är ju inte så konstigt att jag mår som jag gör. Första tanken när jag såg bilen var att oj, det saknas ett lyse...vart är det lyset? Antagligen intryckt.

Var rädd om varandra!

Olyckor händer så lätt

Hej på er.

Ibland och oftast när man minst anar det är det nära att mista livshanken. Under ett par ögonblick i mitt hittils 21 åriga liv har jag varit med om detta. Senast igår kväll. Jag var på väg hem från jobbet när det som inte får ske skedde. Anledningen till att jag berättar detta för er är för att jag behöver få ur mig det. Jag hoppas och vill tro att när jag gjort det så kommer både chocken och skräcken för vad som kunde ha hänt släppa. Jag håller både tummar och tår.

Igår när jag var på väg hem hände en olycka. Eftersom det var mycket halt valde jag att ta det säkra före det osäkra och köra sakta hemmåt. Det spelade ingen roll att det tog tid, det viktigaste var att jag skulle komma hem helskinnad. Jag tittade på klockan stax efter 19 och tänkte att snart skulle jag vara hemma. Gud så skönt det skulle bli att komma hem. När jag svängde av vägen mot Hedesunda mot Söderfors tänkte jag "hoppas att solen inte gått ner helt när jag kommer fram till broarna, det är ju så fint där när solen går ned". När jag kom fram till den första bron var det bäcksvart så jag fick inte se någon solnedgång igår. Jag noterade när jag körde ut på den första bron att det va stjärnklart ikväll. När det är stjärnklart betyder det att det är kallt. Kallt men vackert. Och vad gjorde det om det var kallt? Jag satt ju i en varm bil och skulle snart vara hemma i stugan framför kaminen. Trodde jag. Det skulle dröja betydligt längre än jag tänkt mig att komma hem och känna stugvärmen.

Tillbaka till igår kväll. I slutet på den första av tre broar ser jag att en bil i motsatt riktning blir synlig på krönet en liten bit fram. Jag lägger mig lite mer till höger för att det skall finnas mer utrymme att mötas på. Strax där efter ser jag ett par till lysen som dessutom befinner sig i mitt körfält. Shit! nu är det bara fråga om meter innan kollisionen är ett faktum. Jag hann bara tänka att det här kommer inte gå vägen. När bilen jag mötte passerat rattade jag till vänster för att undvika en frontal krock samtidigt som jag bromsade som en tok. Jag vet inte hur det gick till men den andra bilen (den som var i fel körfält) hamnade som på tvären och krocken tog i hans höger bak. "hörnet" eller vad jag skall säga blev som intrykt och rutan på bakluckan tror jag gick i bitar.

Smällen träffade min bil på passagerar sidan på huven. "Högra" hörnet på huven var intryckt. Jag fick stopp på bilen när jag fortfarande va kvar på vägbanan. Dock i fel körfält men jag lyckades flytta bilen över till rätt sida för att sedan parker där. Varningsblikersen slogs på. Jag var tvungen att ta mig ur och se hur det gick med de andra. Jag klev ur bilen och såg ett par människor komma emot mig. "hur gick det?" och "hur mår du?" kom det ur allas munnar. Någon hade ringt 112 och talat om att det hänt en olycka. Alla verkade oskadda utom jag. Personen som ringde 112 hade nog inte uppfattat att jag inte mådde så bra så den hade sagt att alla mådde bra och då tyckte inte larmtjänst att det var något att skicka ut varken polis eller ambulans. Jag sa att vi måste får ut en polis åtminstånne för försäkringarnas skull. Någon gav mig en telefon och bad mig ringa. Någonstans här jag har lyckets klä på mig lite kläder som låg i bilen. Blan de första tankarna som dök upp i mitt huvud var att jag måste klä på mig, annars kan man bli kraftigt nedkyld när man är i chock. Jag kände att chocken tog allt djupare tag om mig och det var nog ett klokt beslut att klä på sig.

Jag ringde sosalarm och sa att de måste skicka ut en polisbil och en ambulans för jag hade ont i huvud, nacke och rygg. Jag fick vara bra bestämd innan hon på larmtjänst gav med sig. Hon ville inte tro mig. Först när jag sa att jag hade nackproblem sedan tidigare beslöt hon sig att skicka en bil.  Det tog på krafterna att behöva vara så bestämd mot henne och jag kände att orken började rinna ur mig.Tjejen på SOSalarm sa att jag fick inte sätta mig i någon bil. Inte på några villkor alls. Jag ställde mig bakom bilen och försökte hålla mig lugn och tänka klart. 

Bilen jag mötte hade klarat sig utan skador och ville åka vidare. De skev upp telefonnummer och namn på en lapp åt mig och gav mig innan de for. Lappen fick sedan polisen som ville ha kontakt med eventuella vittnen.  Kvar på platsen var jag och de två killarna som satt i den andra bilen.

Jag visste att jag måste ringa Johan och berätta. Jag ringde till honom och när jag hörde hans röst så kom tårarna.
Jag tänkte att nu skrämmer jag väl honnom men jag tänkte att det är bättre att jag ringer än att ambulanspersonalen gör det. Till slut fick jag fram orden och berättade att jag varit med om en olycka men att han inte behöve komma. Det sista lyssnade han inte på vilket jag är glad över. Johan kom före ambulansen. Vi gick fram och tittade på min bil och konstaterade att åtminstånde kylaren var veck på insidan. Antagligen det mesta på höger sida av huven.

Ambulansen och polisen kom. Jag pratade lite kort med polisen och redogjorde för händelseförloppet. Sedan tog ambulanspersonalen av mig jackan och en av tröjorna. På med halskrage och fixerade mig på en bår. In i ambulansen dä blodtryck togs, samt syrgas sattes. En timme senare var vi på akuten på akis. Där dök det upp människor från höger och vänster och presenterade sig. Någon tog blodtryck, en annan satte kanyl och en tredje klippte upp mina tröjor. Filat bars fram, under fyra filtar låg jag och huttrade.  Efter en stunds undersökning var det bara att vänta.När undersökningen var klar frågade en sköterska doktorn om de skulle röntga eller ej. Doktorn tyckte inte att det behövdes men nrä de försökte sätt mig upp och märkte hur fruktansvärt ont det gjorde beslut de sig för att röntga ändå. Efter en stunds väntande kom en sköterska och frågade om jag ville att Mamma och Johan skulle få komma in. De visade in dem och gissa om jag var glad att se dem. Vi pratade en kort stund innan det kommer en annan sköterska och sa att vi skulle upp på röntgen.

På röntgen kunde man inte se några sklettförändringar. Så det var ju skönt. Detta betydde dock inte att jag var oskadd. Mjukdelarna har tagit stryk och det känns kan jag säga. Även om jag mår mycket bättre än jag trodde att jag skulle göra så mår jag långt ifrån bra. Efter röntgen skulle jag äntligen få gå och kissa. Jag hade nu legat ned i närmare 4 timmar och var skapligt yrslig när jag satte mig upp med stöd av sköterskan. Efter en liten stund rätta det till sig och jag kunde gå till toaletten med stöd av johan. Gud va kissnödig jag var. Jag tänkte innan jag åkte från jobbet "jag kan kissa när jag kommer hem", jag ville ju så gärna hem. Efter toapromisen på sjukhuset fick jag åka hem. Johan gick efter bilen och jag och mamma väntade i tamburen i värmen. Vägen hem kändes bra. Det var jätte skönt att lägga sig i sin egen mjuka säng efter att ha legat på den där hårda båren i ambulansen.

Men tänk bara vad om kunde ha hänt! Bara hundra meter bakom mig var älven. Jisses.

Detta var den enda dagen som jag lämnade Näzzla hemma. Tur i oturen må jag säga.

Det är många tror i den här texten för att när jag klev ut bilen var jag ganska omskakad och chocken kom fort och grep tag i mig. Jag tror dock inte chocken har släppt än riktigt. Jag gråter så fort jag tänker på det, varje gång någon ringer och fråga hur jag mår eller bara vill höra förloppet.

Livet är mycket skört och det gäller att vara rädd om varandra. När jag låg där på båren på marken på vägen och tittade upp mot den stjärnklara himmelen,  innan jag fick komma in i ambulansen så slogs jag av hur vad som verkligen hade hänt. och rädslan grep tag i mig. Rädslan om att mista allt. Det belv så tydligt.

Innan Johan och mamma kom in på akuten på akis frågade jag gång på gång efter om Johan kommit. Jag var så rädd för att något skulle hända honom på vägen in till Uppsala.

Dagen idag har ägnats åt att vila så mycket som möjligt. Jag har fixat allt med alla försäkringar på både mig och bilen. Sen ha jag ju pratat en del i telefon med folk som hört om olyckan.Lille bror kom över för att se hur det var med syrran ocå. Gullig lillebror man har!

Tack alla ni som ägnat mig en tanke det senaste dygnet, ringt, skickat meddelande eller på annant sätt visat omtanke. Det värmer!

Jag körde mycket försiktigt när detta hände och ändå gick det inte att undvika. Har man otur så har man.

Kram på er där ute!

FilmmusikTänk vilken verkan filmmusik kan ha. Jag ligger här och lyssnar på musiken från serien Våra vänners liv som gick i höstas. En jätte bra serie som man kan se på svt play om man vill. Jag vill ha fler avsnitt!

Tisdag morgon


Näzzla i ett nötskal. Skönast är det under/bakom gardinerna.

God morgon kära läsare!

Har ni sovit gott? Ja det hoppas jag ialla fall. Jag hinner inte skriva så långt till er nu men kanske ikväll?
Snart bär det av till jobbet. En ny dag med nya (och gammla) patienter och fall. Spännande!

Idag är det första mars. Tänk så fort det går! Två månader av 2011 är redan avverkade. Jag tycker tiden bara swichar förbi nu mera. När det kom till första mars när jag var liten då höll jag på att spricka av förväntan inför min födelsedag som är om 17 dagar. Nu känner jag att jag inte hinner med, dagarna går så fort. Haha, håller man på att bli gammal? ;)

Hoppas ni får en trevlig tisdag!
Kram på er!
RSS 2.0