Borta bra men hemma bäst!Nu sitter jag här hemma i mammas kök och lyssnar på Lars Winnerbäcks nya album. Riktigt bra faktist, tack Sofie för att du skickade det till mig!

Annars är det väl inget speciellt som hänt. Jag kom hem igår morse, jätte trött efter en massa resande. Det är skönt att vara hemma igen. Känns lite konstig eftersom det är höst och kallt här. Sist jag var här var det sommar och varmt. Känns lite tokigt faktist. Men men allt har sin tid.

Imorse när jag var ute med hundarna tog jag lite bilder. Det var tidigt imorse så solen hade inte hunnit värma upp allting än. Jätte fint var det då när allt var frostat.

Idag ska jag väl försöka göra något vettigt innan Johan kommer hem från jobbet. Ikväll ska vi antagligen åka på Bio. Vilken film det blir har vi inte bestämt än men det går ju en del nu så löser sig nog. Kul att äntligen komma iväg på bio. Vi har inte varit på bio sen i sommras innan vi åkte till Italien tror jag. Hur som helst blir det nog kul!

Hare gott!

Sista dagen i KimitoJa dag är det sista dagen på länge här i Kimito. Nästa gång jag skriver ett inlägg här ifrån kommer det vara november och kallt. De säger att det brukar kunna vara kallt här men tyvärr dåligt med snö. Att åka hem känns både bra och dåligt. Visst ska det bli skönt att få komma hem som jag skrivit så himla mycket om. Men ändå så känns det som att jag trivs ganska bra här också. Kunde jag bara flytta över häst, pojkvän och ett lämpligt hus hit så skulle jag kunna bo kvar här. Kimitoön är en mysig ö med lite kupera terräng, omväxlande väder och lite små skogar överallt. Lite likt Gotland. Jag gillar verkligen att bo på en ö, det är lagom långt att ta sig till saker och ting. Folk känner igen varandra, hälsar, pratar lite och är allmänt trevliga. Jag vet faktiskt inte hur det kommer kännas att behöva lämna den här platsen sen när vi är färdigutbildade. Jag antar att det kommer kännas lite vemodigt. Det känns redan lite vemodigt att åka hem och då har vi bott här inte särsilt länge alls.

Just nu sitter jag och lyssnar på Leona Lewis - Better In Time. Den låten får mig att gå tillbaka ungefär 1 år i tiden när jag slutade gymnasiet. Sista terminen på gymnasiet bodde jag på Elevhemmet bredvid skolan. Jag sov sällan där men när jag väl gjorde det lät jag den här låten gå hela natten. Jga tyckte då att den var super duper bra och kunde inte sova utan den om jag sov själv (dvs utan hund, man fick inte ha djur på elevhemmet). Visst är den bra nu med men tänk vad saker och ting förändras bara man får lite distans att se på saker. Livet som jag trodde jag skulle leva då lever jag inte alls idag. Inte trodde jag att jag skulle sitta här i Finland och bli något. Nej jag trodde nog att jag skulle jobba med djur på någon gård någon stans. Och vem vet vad som händer sen? Den som lever får se.

Imorgon ska jag träffa min familj och ta det lugnt. Det ska bli skönt att komma hem och bara kunna ta en kopp te med mamma och prata lite. Det var länge sen nu. Det blir allt för sällan tyvärr som vi tar oss tid att bara ta en kopp te och prata om ditt och datt. När jag flyttade till min lägenhet kändes det skönt att kunna gå ut och fika ibland när man hade lust. Det gick ju bra när jag bodde så nära familjen. Nu är det mycket svårare men kanske får det mig att uppskatta våra stunder tillsammans mera kanske? Jag hoppas det!

Bilden tog jag när vi var på gotland förra hösten. Tider värda att minnas. Tänk att det kan betyda så mycket att vara fattig och arbetslös så länge resten av livet är bra. Att få ta hästen och rida till jobbet med hunden vid sin sida var underbart. Vi bodde granne med ett bagerin som sålde muffins, bullar, kärleksmums i 2:a sortering. Varje dag i en månadstid åt vi kärleksmums. Nej det var då och nu är nu. Nu är det dags för andra utmaningar. Kanske hamnar jag på gotland en dag och kan leva det där livet jag drömmer om.

Nu måste jag packa det sista innan jag åker hem. Ha det så bra gott folk.
RSS 2.0