Imorgon styr vi kosan hemmåt!Om precis 24 timmar sitter vi i bilen och väntar på att få köra på färjan. Då är det drygt 11 timmar kvar tills vi är hemma i sverige igen. Jag hoppas vädret till havs är bättre än det varit här på ön de senaste dagarna. Här om dagen var det ett riktigt oväder som kom med buller och bång. På bara en halvtimme var det full strom. Det var väldigt obehagligt.

Det är synd att det tar så lång tid att åka emellan men det är helt klart värt det när man kommer hem igen och får träffa alla där hemma. Det är skönt att kunna åka nattur så man kan sova bort tiden. Den här gången kommer jag hinna göra en massa saker innan jag måste packa min väskor för att bege mig österut igen. Det känns jätte skönt!


Jag har i skrivande stund nästan packat allt. Det känns bra även om man undrar om man missat något men men det märksväl när jag kommit fram. Det finns ett gammlat talesätt som säger så här: "Man saknar inte kossan förän båset är tomt" och visst ligger det sannig i det. Man saknar ju inte sakerna när man inte behöver dem. Så det märksväl när jag väl behöver dem antar jag.

Nej nu har jag inte ro att skriva mera. Jag får skriva mer när jag kommit hem till min kära igen.

Hare gott!

Hälsningar från oslo!

Jag har egentligen sagt att jag inte skall skriva så mycket om hundarna på den här bloggen eftersom jag har en skiljd hundblogg på min hemsida: www.freewebs.com/svingelskogens men det här får bli ett undantag.

Igår kom det ett mail från Lilla Tessa som nu mera bor i Oslo. Tessa väger nu mera 11 kg och går på valpkurs. Valpkursen tycker hon är jätte kul! Här kommer några av bilderna från Tessa!


Tessa
Tessa

Ha det gott!

En helt vanlig måndag


                                     Min fina Jippie

Jag sitter här och funderar om vi gjort något som ni kan tycka vara intressant under dagen. Idag har tiden gått jätte fort. På förmiddagen började vi direkt med att berika burarna i skolans djurhus. Jag och Johanna hade projekt marsvin. Det var roligt men också väldigt jobbigt fysikt. De visade sig vara inte alls så lätt som vi hade tänkt oss. Efter att vi i närmare 30 minuters försökt skruva fast några avsatser mot faner väggen så gav vi upp. Vi gick då och hämtade våran lärare Allan i hopp om att han kunde hjälpa oss. Han försökte också skruva in skruvarna men fick också ge upp. Så till imorgon skall han fixa en skruvdragare så att det blir lite lättare för oss. Jag ska försöka ta en bild någon dag och lägga upp så får ni se hur fint det belv när vi var färdiga med allt annat som vi gjorde om!

NU på "kvällen" klockan är nästan 19 här i finland så har jag inte gjort så mycket. Jag är ganska trött efter allt dejourering som varit i helgen. den kommer dessverre inte ta slut förräns på torsdag morgon. Men men det är bara några få dagar kvar.

Resten av kvällen skall jag tvätta inför hemresan på torsdag. Det ska bli så skönt att komma hem igen, jag längtar!

Nej hörni nu har jag suttit här och gäspat en stund. Nu måste jag få lite middag i mig!

Ha det gott!

Kalla höstiga vindarIdag är det inget bra väder ute, det blåser hårda kalla vindar. Det för tankarna till den varma underbara sommaren. Bilden är från i somras när vi var ute med båten en sväng. Den dagen var jätte härlig, vi stannade på en ö där vi badade och grillade gott! Tur att det finns möjlighet att längta tillbaka när man behöver det!

Trots vädret är jag pigg! Imorse efter dejouren så gick jag till sängs igen och sov i nästan 3 timmar. Det var jätte skönt! Nu kommer jag inte få sova längre än till halv sju (halv sex svensk tid) då jag har dejourering i lilla djurhuset hela veckan. Men det gör inget för på lördag får jag både sova länge och sova tillsammans med mitt hjärta! Gissa om jag längtar!

Annars händer det inte så mycket här. Vi pluggar så mycket som möjligt för att kunna lämna in det mesta innan vi åker hem på torsdag kväll. Det är så skönt att åka kvällsbåtarna. Direkt när vi kommit om bord går vi och äter lite kikar lite i taxfree och sen bums i säng och när man vaknar nästa morgon är man hemma i sverige! Kan det vara bättre? Nej jag tror inte det. Resan inräknat de få timmarna från sthlm är hlet klart värt det, att få komma hem!  Det känns så himla skönt att nu kommer jag kunna vara hemma ett tag och bara vara hemma. Det ska bli skönt att få vara i en miljö som man känner igen och vet vad som förväntas av en. Här är allt så nytt och lite konstigt fortfarande. Det är många saker som man fortfarande inte fattar varför man skall göra men men. Det löser sig nog!

Här är det höst nu, kalla mornar och gulalöv på träden. Undra hur det ser ut hemma? Har jag missat hela hösten eller är det fortfarande lite svamp kvar i skogarna? Jag hoppas det. Det är så mysigt att bara gå i skogen och plocka svamp. Jga äter inte svamp men plocka gärna! Förra hösten när vi var ute och plockade svamp gick vi in i en kohage i tron om att den var tom. När vi gått där en stund vänder jag mig om och bakom mig står ett gäng års kvigor och glor med sina stora ögon. Sen följde de med mig runt i skogen, jätte gulliga var de!

Nej nu måste jag återgå till mitt pluggande. Det vore skönt om jag hann lämna in lite uppgifter innan vi far hem på torsdag. Det kommer hända massor i veckan ändå så då har jag inte så mycket tid att plugga.

Hare gott!

Allmän uppdateringNu var det ett tag sedan jag skrev. Jag ska inte säga att jag inte har tid för det har jag men det har inte blivit av bara. Jag hoppas bloggmotivationen kommer tillbaka!

Bilderna fick jag på mailen här om dagen från lilla Tim (tidigare Agaton) och hans nya familj. Han bor nu mera hos Marit Johansson i Östervåla.

I nästa vecka åker jag hem för att stanna hemma tills början på november. Det ska bli skönt att få hinna umgås med alla igen. Bara träffas utan att behöva tänka på vad man ska packa eller hur många timmar det är kvar tills båten går.

Gud vad jag saknar er där hemma! Det ska bli jätte kul att hinna träffa alla vänner igen. Massa hundträning kommer det bli oxå, förhoppningsvis även några viltspår om jag får tag på klöv villsäga.

Nej nu lär jag plugga lite!

Hare gott!

Välkommen Vackra Vera

Vackra Vera

Japp idag har hon anlänt! Det är altså skolans nya Åsne sto jag pratar om.  En jätte söt liten brud som vi hoppas mycket på. Förhoppningsvis är hon redan dräktig då hon betäckts tidigare i somras, så till sommaren kanske ett litet åsneföl tittar ut. Jätte spännande!

Vera går nu tillsammans med Sapata som skolan hade sen tidigare. Han har varit väldigt olycklig den här veckan som han har varit själv men är ändå inte rikigt nöjd med sitt nya sällskap. Igår kväll nrä vi väntade på att Vera skulle komma så pratade vi lite med Sapata. Naturligtvis hade jag kameran med och lyckades ta en bild när han svara oss.

En bild på vackra Jippie slank med av bara farten!Grattis Klara8 år dagen hälsar dotter Jippie och matte. Klara fyller nu veteran och kommer med lite tur ställas ut lite mera än tidigare.


Hare bra gott folk!

Första flyttfåglarna

Min fina Jippa

Imorse när jag var ute och gick med Jippie såg jag ett gäng svanar flyga söder ut. Det känns lite vemodigt just nu. Vädret blir blåsigare och kallare än har inte träden ändrat färg så mycket. Är det något som är mysigt med hösten så är det alla vackra löv. Nej just nu känns allt lite tungt.

Men i morgon börjar en ny vecka ochdet innebär att det bara är 4 veckor kvar tills jag får åka hem! Gud av jag längtar. Mend et är massor skall hinnas med innan jag får fara. Vi har massor med uppgifter som skall in.

På tisdag kommer skolans nya åsna - Vackra Vera. Vera är tilltänkt kamrat till Sabata våran Åsne valack. Sabata gick tillsammans med en annan Åsen valack förr, Gordon. Men Gordon gick och dog i förra helgen så nu skall Sabata få en ny kompis.

Vera är en spansk import som förhopningsvis är dräktig. Åsnor är dräktiga i 12 månader så ifall damen behagar kommer det ett Åsne föl till somaren.

På tidag har våran klass i uppgift att släppa ihop åsnorna. Jag hoppas på att kunna fotografera lite.

Helgen har annars ängts åt att plugga och läsa en bra bok. Det är så sällan jag läser böcker tyvärr men när jag väl gör det gör jag inget annat .

Idag skall jag försöka städa lite, träna lite hund och plugga lite till.

Hare gott!

Äntligen fredag!

Då var det helg igen! Jag vet inte rikigt hur jag skall få till allting just nu. Det är ganska mycket som vi skall göra i skolan nu. Det är väl bäst att försöka koma igång ordentligt i helgen så man slipper ah det släpandes.

Igår kväll var jag och Jippie ute och kastade lite dummies här ute på ett fält. Bilden togs däremot när vi startade på grundprov förra året.

Annars känns det ganska bra att det är helg. Det skall bli skönt att få sova imorgon. Och på måndag är det ju ny vecka och då är det bara 4 veckor kvar tills jag kommer hem! Gissa om jag längtar!

Idag har vi försökt fixa internet igen. Vi har försökt få internet till internatet via skolan vilket skall funka men det gör det inte. Så då bestämde vi oss för att kolla nere på byn om det fanns några mobila bredband som man kunde köpa och använda. Visst fanns det mobila bredband men då måste man ha ett finskt personnummer för att kunna teckna! Jaha då var vi tillbaka på noll igen då. Jag hoppas att den där mannen som hade hand om vårat ärende kommer på någon bra lösning, annars blir det 4 långa veckor här i finland!

Nej nu måste jag nog plugga lite igen. Det är snart dags att börja med middagen. Ikväll skall Krista och jag äta tacos tillsammans, det skall bli gott!

Hare gott och hoppas ni får en trevlig helg!

Tävlingssugen!


                                 Lilla Agaton

Nu börjar tävlingssuget bli förstort! Efter som Jippie hade valpar i somras har inte jag tävlat nått alls sen i början på maj. Nu skall jag förhoppningsvis komma igång och tävla lite när jag kommer hem till sverige igen om 5 veckor. Det skall bli så skönt!

Lilla Agaton finns kvar ännu!
Jag hade tänkt att ha honom själv som tävlingshund då jag tror att han kan gå långt. Han är även väldigt lovande extriört. Så han får gärna komma till någon som är utställningsintresserad! Jag kan tänka mig att deläaga honom. Låter det intressant så hör av dig.

Hare gott!

Fy för att plugga!

Nu har vi fått i uppgift att läsa 30 sidor på engelska om tamkattens ursprung. Usch! Men men det är väl bara att göra det.

Annar händer det inte så mycket här. Hösten har kommit hit och de tidigare så varma vindarna lyser nu med sin frånvaro. Jag undrar hur det ser ut hemma nu, om löven blitiv så där fina som de brukar bli. Jag hoppas de finns kvar i oktober när jag äntligen kommer hem igen!

Nej nu lär jag plugga!

Måndag och ny vecka!

Ja nu är det ny vecka igen! Känns skönt att det nu bara är 6 veckor kvar tills jag får åka hem till sverige igen! Även om jag har det bra här så längtar jag efter alla där hemma så klart!

Helgen har varit lugn. Vi har mest kollat på film, jag tränade lite med Jippan, gick någon promenad mm. Inget speciellt. Datasalen var låst så vi kunde inte sitta där heller.

Här kommer lite bilder på skolans djur. Geten Elton går i grimma då vi skulle ta med honom ner till klininken och väga honom inför avmaskning.
En av skolans getter -EltonSkolans får


Hare gott!

RSS 2.0