Välkommen Aslan!

Aslan 7 månader   


Hej kära läsare hoppas allt är bra med er. Dagarna bara flyger iväg och jag hinner inte uppdatera bloggen på kvällarna.

Det händer inte så mycket annars. Jag och Aslan är på kliniken hela dagarna, och när vi kommer hem är vi så trötta att vi stupar i säng båda två.

Ifredags var jag till västerås och hämtade hem min nya hund, Aslan. Aslan är en av valparna efter Jippie som jag hade ute på foder. Aslan är en jätte mysig kille som jag hoppas mycket på. Just nu tränar vi mest grunderna i lydnadsmomenten och förhoppningsvis skall vi börja med lite agility snart.

I skrivande stund sitter jag och väntar på att kunna ringa till min husläkare. Iförra veckan var jag hemma med feber och förkylning och har jag ont i öronen och halsen sedan ett par dagar. I natt blev öron värken värre så nu skall jag försöka få komma till lasarettet.  

Nej nu skall jag göra mig en kopp te.

Om livet i Fors

Hej Allesammans!


Hoppas allt är bra med er. Igår så skrev ju jag att jag kände mig piggare. Senare på kvällen vände det igen och nu är jag hemma i dag också. Men imorgon skall jag iväg och praktisera. Det skall bli kul att komma till kliniken igen.

Som ni kankse ser har jag bytt lite design här på bloggen. Jag tycket att det var dags för förändring. Visst blev det fint?

Nu är det två dagar kvar tills vovven kommer. Jätte mysigt skall det bli att ha en egen hund igen. I skrivande stund har ag fullt upp med att fundera över alla övningar som vi skall göra. Vad vi som team skall ha för mål på tävlingsfronten. Än har vi inte kommit så långt. Eter som han är så ung så är det mest grundträning det handlar om. Jag hoppas mycket på den här hunden. Så det skall bli spännande att se vad som blir av honom framöver. Den som lever får se.

Idag skall jag städa lite här hemma. Eftersom hela familjen i strort sätt har varit sjuka nu i ett par dagar så behövs det verkligen. Så det blir till att ta sig en sväng om med både dammsugaren och moppen.

Vare dag gå jag in på vissa  bloggar och läser. Några favorit bliggar som jag har är:

- Emma Englund. Bonde fru, gift med Magnus som var med i Bonde söker fru 2008. Väntar bebis när som helst.
metrobloggen.se/bondebrud

- MammaMelissa. Ung mamma med trebarn var av två är änglar. Väldigt duktig på att skriva. mammamelissa.blogg.se

- Stina-Lee. Ung mamma som skriver om livet med sin lilla dotter. Mysig blogg.
http://stinalee.se/

Sen har vi ju några hundbloggar naturligtvis :)

- Monika på kennel Mountjoy. Jippies uppfödare.
http://mountjoy-kennel.blogspot.com/

-Kerstin på Kennel Kvistagrans. Har en kull som är halv syskon med min A-kull.
www.kvistagrans.com

- Min kompis Rebecca. Skriver om livet med sina hundar, Billy och Peppe.
http://tricolour.blogg.se/


Kika gärna in på någon av länkarna. Helt klart värda ett besök i mina ögon.

Ha det gott!


Piggare igen!

Doris med mamma Jippie

                           Doris med sin mamma Jippie

Dagen idag har varit en bra dag. I mitt fall en dag åt rätt håll, det vill säga på bättringsvägen. Idag har jag tagit det ganska lugnt, vilket har varit behövligt. En sväng med hundarna har också hunnits med, vilket de uppskattade. Vi gick upp till skogen så de skulle få möjligheten att springa lösa en stund. Doris tyckte nog att det var roligast av henne och Klara. Klara är så go med Doris, hon låter Doris hållas även när Doris drar Klara i öronen.Men när hon tycker att Doris går för långt så säger hon ifrån. Men Klara är en riktigt snäll Mormor annars. Doris får gärna ligga i korgen även om Klara inte riktigt får plats när de ligger där båda två. Goa Klara!

Imorgon hoppas jag på att kunna praktisera. Som det ser ut just nu så kommer det bli så. I sånna fall kommer Jippie hem också.

Varje dag ser jag Jippie i både Klara och Doris. De är så lika men ändå så olika. Hela tiden så ser jag små små skymtar av min Jippie i dem båda. Tänk att man kan vara så lika ändå.

Vad skall ni göra ikväll? Jag skall nog åka hem till mitt hjärta tror jag och mysa med honom. Det var några dagar sedan vi sågs nu. Det är så mycket enklare att vara hos mamma när jag har Doris än hemma. På fredag kommer en nygammal hund in i mitt liv. Det känns kul att ha en egen hund igen att träna och tävla. Det ser jag fram emot. Bilder och mer om den kommande vovven kommer på fredag när han har anlänt.

Ha det bra gottfolk!

FeberUscha för att vara sjuk. Nu har jag haft feber sedan ett par dagar. Att ständigt frysa är hemskt. Jag hoppas verkligen att jag blir frisk snart så jag orkar promenera med hundarna igen.

Nu har lugnet lagt sig i huset. Klara och Doris ligger här på golvet vid mina fötter och på bordet brinner ett värmeljus för dig Jippie. Mitten delen av de tre generationerna saknas. Det känns lite konstigt. Det kanske bleknar med tiden, vad vet jag. Min älskade Ängel.

Idag har jag funderat en massa. Det blir väl så när man är sjuk och det ända man orkar göra är att fundera och sova. De ämnen jag funderat mest på är så klart, liv och död. Tada! De trodde ni väl aldrig?! Även om tankegångarna börjar gå mera åt liv än åt död numera så känns det ändå konstigt att ens tänka på livet i sig.

Dagarna kommer och går. Det är helt otroligt hur fort tiden går. Varje dag tycker jag att tiden bara flyger förbi och sen så är det kväller och y dag. Det känns som att jag inte hinner med, utan bara står på sidan av och observerar medan livet bara rinner förbi mig. Det kanske bara är en preiod i livet, jag hoppas det. 

Ha det gott! 

Saknad efter en vänMånga tankar snurrar i mitt huvud just nu. Bland annat hur jag skall ta hand om din mamma och din dotter på bästa sätt.  Och naturligtvis om jag kunnat göra något mer för dig. Det kommer vi nog aldrig få svar på.

Att sakna en vän är något väldigt jobbigt men att sakna någon med vetskapen att man aldrig kommer få träffa den igen är mycket värre. Mycket mycket värre. Det är något som jag inte önskar någon.

Men du finns med oss varje dag. Du lever i våra hjärtan.Äntligen helg!

Doris

Ja idag tar jag helg. Gud så skönt det skall bli att vara ledig ett par dagar. Det behöver jag just nu! Den här veckan som varit har jag sovit så otroligt dåligt. Varför vet jag inte riktigt för jag har sovit mycket ändå. Men det är helt okej ändå. Nej sena kvällar är inget som passar mig.

Idag när jag var inne istan så kom jag och tänka på hur anonym man är inne i stan. Alla bara rusar förbi varandra så det finns ingen risk att någon ska råka känna igen en. Jätte skönt. Ibland är det nog viktigt för oss människor att bara få vara utan att någon ifrågasätter våra val och våra identieter och då kan det vara skönt att vara en person i en stor folksamling. Att bara få försvinna i mängden. Just så känner jag just nu. Jag orkar inte svara på folks frågor om det som hänt. Allt av värde finns att läsa i ett tidigare inlägg. Ni som vill spekulera mera gör det men gör det så att jag slipper höra det. Ni som känner mig och min älskade Jippie vet att jag gjorde allt för att hon skulle må bra och att detta inte var ett val som jag ville ta. Jag vill därmed sätta punkt för elaka kommentarer. Som jag skrev ovan: Ni som vill fortsätta spekulera kan göra det men gör det så att jag slipper höra.

Min älskade snuppa. Nu har det gått en vecka utan dig. Du fattas oss vännen. Jag vet varken ut eller in längre. Man säger att tiden läker men det är frågan om i det här fallet. Ja du vännen att det skulle sluta så här, det kunde jag väl aldrig tro. Idag så ringde jag till SVA för att fråga om du var färdig så att jag kunde ta hem dig men personalen hade gått för dagen. Vi får ringa igen imorgon. Snart är du hemma hos oss igen. Jag hoppas det känns bättre då.

Jag har fått många frågor om jag skall skaffa mig något nytt. Och jag det kommer jag väl göra så småning om. Jag hoppas det ialla fall.

Snart är det dags att ka tillbaka till Finland. Det skall bli kul faktiskt att komma iväg igen. Jag tycker att det är svårt att plugga när jag är här hemma. Här finns så himla mycket andra roliga saker att göra. 

Nu har Doris kommit och frågat om mat här flera gånger så det är väl kanske dags för utfodring av vilddjuren.

Ha det bra gott folk.  

Uppdatering

Idag har varit en dag där det hasr hänt massa saker hela tiden. Jätte kul men nu är jag trött. Så det blir tidig kväller ikväll!

Annars har det inte hänt så mycket. Jag har börjat praktisera igen och det är verkligen jätte kul. Om ett par veckor är det dags att åka över till finland. Känns kul att få åka iväg gen. Kan jag behöva nu.

Nej nu ska jag gå och lägga mig. Usch så trött msn kan vara.

Ha det bra gott folk!

Sista dagen på jullovet

Hej Allesammans!

Hoppas allt är bra med er alla. Min helg har varit full med jobb. Det har varit jätte kul att få jobba lite igen. Imorgon återgår vi till varadagen och praktiken i Uppsala då jullovet tar slut idag. Det är blandade känslor över det så klart.

När jag loggade in här nyss så såg jag att jag fått en annonym komentar. Väldigt fina ord hade den personen skrivit och det tackar jag för. Men jag måste säga att det är väldigt svårt för mig att kontakta någon som är annonym. Vill man att jag skall på något sätt att jag skall ge respons till någon specifik så bör man lämna namn och gärna länk där jag kan lämna min respons. Anonyma kommentarer kommer inte att publiceras i fortsättningen.

Eftersom läget är som det är så kommer jag antagligen inte blogga så mycket ett tag fram över. Men kika gärna in. Lusten finns inte just nu helt enkelt. 

Hare bra gott folk!

Doris

 Doris  Doris med mamma Jippie   Doris 

Ovanstående bilder tog i går. Doris är här hos oss på besök ett par veckor. Hon är en liten dam som är väldigt lik sin mamma till sättet. Doris verkar idag mycket lovande, så vi hoppas på framtiden.

Dagen idag känns helt okej. Har sovit lite dåligt då sorgen smyger sig på en ibland och då även nattetid. Idag skall vi träna lite jag och Doris efter det åker vi hem till min mamma då jag skall jobba ikväll. Förhoppningsvis skall Doris följa med på jobbet ikväll.

Annars händer det inte så mycket i helgen. Jag skall jobba hela helgen. Mys och promenader med hundarna skall nog hinnas med hoppas jag. 

 

Ännu en älskad vän har vandrat över regnbågsbron

Denna gång hade turen kommit till min Jippie. För tre år sedan blev Jippie påkörd av en bil och blev sig aldrig riktigt lik efter det. Under 2009 har teckena på smärta eskalerat och blivit för många. Jippie var en levnadsglad hund som älskade att göra saker. Att träna med matte älskade hon. Men efter en stunds träning var det precis som att kroppen drog i bromsen och Jippie slutade träna oavsett hur mycket matte lockade. Ni som kände henne vet att det är inte likt Jippan att göra så.

Jippie somnade in lugnt och stilla. Det riktigt kändes hur hon fick frid i själen. Mattes älskade Jippie.

Tack Jippie för de underbara år som du gav oss! Alla roliga stunder som vi haft genom åren. Allt du har lärt mig om hundar och om träning. Jag kommer aldrig få en hund som dig igen. Du fattas oss. Hoppas du har det bra nu.


Nedan är några bilder från alla äventyr vi varit på tillsammans.
           

Förändringar i livet
Nu har tiden runnit iväg igen. Men den här gången orkar jag inte förklara mig. De senaste dagarna har det hänt saker som förändrat mitt liv för alltid. Tänkt att man helt plötsligt inte orkar bry sig om att ifrågasätta längre utan bara hänger sig åt livet och låter sig flyta med i strömmen. Just nu är det enklast så. Mer än så kommer jag inte säga här och nu.

Lilla Doris är nu hemma. Bilder på henne kommer för hoppningsvis. All min lust och ork är för tillfället försvunnen och tyvärr så tror jag att den kommer lysa med sin frånvaro ett tag fram över. Tråkigt men sant. Om ett tag kommer ni förstå vad jag menar. Just nu finns det inte ork till att förklara något över huvudtaget. Men det kommer en förklaring till er som är berörda.

Ha det gott allesammans.RSS 2.0