Snart är 2009 slut
Jag har funderat lite över vad detta årsskifte betyder för mig. Och jag tror inte att det betyder något speciellt. Naturligtvis hoppas jag att 2010 skall bli något speciellt, extra och superbra jämte de andra åren. Som vanligt har jag massor med planer för det nya året. Vi får se hur mycket vi hinner med. Många av mina planer handlar om hundarna, otippat va? Ni som känner mig vet ju redan hur fördelningen brukar se ut. Av alla aktiviter består ungefär 80% hund och ungefär 20% av övrigt så som semester, bio mm. Men det funkar och det är det viktigaste.

Bilden föreställer lilla Doris endast två veckor gammal. Nu är hon betydligt större. I nästa vecka kommer hon hit till oss och då skall vi ta lite nya bilder på lilltjejen som nu är en stor tjej!

Det nya året skall firas hemma i lugn och ro med gott sällskap. Min vän Therese och hennes kille Roy kommer över. Jag tror att det blir jätte trevligt! Det brukar bli det. Till tolvslaget har jag köpt rosa champange. Det var en jätte fin flaska, så jag kunde inte låta bli. Dyr var den också så jag hoppas den är god. Antagligen inte men vad gör man inte för att få dricka champange vid tolvslaget? Hur som helt, hoppas ni allihopa får en trevlig nyårsafton! Jag önskar er alla ett Gott Nytt År och ett strålande 2010!

Livets frågor antar jag                           Min älskade Jippie

Idag har jag inte gjort så mycket. Förvandlingen inne i hundrummet har påbörjats men är långt ifrån klar. Imorgon skall jag fortsätta. Det är ganska kul och det blir nog bra när det blir färdigt. Än så länge är det ganska mycket kartonger som skall bäras ned i källarn och en del hundgrejer som skall bäras upp där ifrån. Imorgon skall jag åka och hämta hem Jippan. Jag saknar henne. Hon är mitt allt.

När Johan kom hem från jobbet åkte vi till valbo en sväng. Väl där köpte han en klocka som han tittat på ett tag. I julklapp fick han ett presentkort på Klockmaster. Så nu gick presentkortet åt. Han verkar glad åt klockan så det känns bra.

Hur vore det om saker och ting vore annorlunda? Får man tänka så? Hur orkar alla människor med sina liv och folks press på en? Är det aldrig någon som refelkterar över det? Är jag ensam om det? Ärligt talat så vet jag varken ut eller in längre. Det känns som att allt som jag tidigare brann för har bleknat och tynat bort. Vad gör man då? Kan man göra nått åt det? Eller är det något man skall låta falla i glömska och gå vidare i stället? Hur vet man något över huvudtaget?

Jag vet allvarligt inte om jag skall skratta eller gråta längre. Jag tror inte det spelar någon som helst roll. Inte för mig eller för någon annan.

Många av ovanstående tankar dyker upp allt mer ofta. Jag vet inte vad det beror på. Jag antar att det handlar om det som händer just nu och har hänt under hösten.

Jag önskar att det vore annorlunda.

Annandag jul

Ja idag är det Annandag Jul och jag jobbar. Just nu är jag hemma på timmar. Då passar jag på att betala lite räkningar. Det är verkligen skönt när det är gjort!

Annars händer det inte så mycket. Jag har anmält valparna och Klara till utställningen i Västerås i januari. Det skall bli kul att åka dit.

I nästa vecka kommer lilla Doris (S. Ain't She Sweet) hem ett par veckor. Det skall bli jätte kul. Då ska vi göra massa roliga saker.

Nej nu måste jag slita mig från datorn. Det finns andra saker som måste göras innan det är dags att gå tillbaka till jobbet igen. 

God fortsättning på Julen och ha det så bra!

God Jul!Ja en God Jul önskar vi er alla! Hoppas ni får en bra jul med mycket snö, god mat och fina klappar!

Julklappar & vinterNu har tiden runnit iväg igen. Jag försöker skriva lite nu och då men ändå så blir det långt emellan inläggen. Nu har jag jullov och kommer förhoppningsvis ha mera tid.

Vintern har kommit till oss! Det känns toppen måste jag säga. Hundarna älskar när det är snö. Jag kan ju inte säga att jag inte gillar det. Det är så skönt att det blir ljusare igen. Hoppas snön får ligga nu ett par veckor. Jag vill ha en riktig vinter i år ingen blask vinter.

Annars har det väl inte hänt så mycket. Jag har ju praktiserat nu i tre veckor och det har varit väldigt roligt och lärorikt. Jag trivs jätte bra och ser fram emot att få börja igen efter jul.

För ett par dagar sedan var Min bor och hans tjej hem till mamma. De var på väg upp till jämtland för att fira jul med hennes familj. Så de stannade på vägen en natt. Naturligtvis hade de med sig Jippies dotter lilla Doris. Gud vilken fin liten hund. Nu är hon ganska stor men hon är ändå världens finaste. Gud va stolt jag blir när jag ser henne. Det är bara för bra för att vara sant! Bilder på henne kommer senare.

Idag skall vi till valbo och handla de sista julklapparna. Jag hoppas jag hittar de jag skall ha. Hur går det för er med julklapparna? Är ni färdiga?
Jag tycker att det är hemskt svårt att köpa julklappar åt folk även om man känner dem. Jag vet aldrig vad jag skall köpa.

Bilden är ifrån förra vintern. Den dagen var det jätte fint väder och -22 grader ute. Hundarna älskade det!

Lucia, döden och flyttNu har en vecka gått igen. Tiden rinner iväg och snart är det jul. Nästan alla julklappar är inköpta. Det blir väl till att ge sig ut dagarna innan som vanligt. Bara allt lugnar sig ska det nog ordna sig.

Jag tänker vaje dag att jag skall skriva ett inlägg i bloggen men när jag väl kommit hem på kvällen är jag så trött att jag gå direkt till sängen. På fredag är sista dagen på praktiken innan jul. Sen har jag jullov! Det skall bli skönt att få spendera lite tid med familjen. Här om dagen slog det mig hur fort tiden går och hur viktigt det är att ta vara på varje ögonblick med sina nära och kära. Man vet aldrig när det nått sitt slut. För ett par dagar sedan var det 10 år sedan min morfar gick bort. Det kom hastigt och alla blev vi förvånade över hur fort döden kna inträda. Från att precis ha varit och köpt julklapp åt mormor och ätit lunch med henne till att 20 mminuter senare ligga död utanför ytterdörren. Jag kommer aldrig glömma den dagen. Du fattas oss morfar!

Nu faller mörket här utanför fönstret och adventsljustaken i fönstret glimmar så fint. Det är så mysigt med julen. Jag hoppas det blir en bra jul i år. Joahn och jag kommer fira jul i Sandviken hos Johans systers sambos syster med familj. Jag tror att det kommer bli jätte trevligt!

Veckan som kommer kommer nog bli väldigt stressig. Imorgon skall jag till Knivsta på C15kurs. De skall bli jätte kul. Sen på tisdag skall jag och hundarna till Örbyhus för att praktisera. På tisdag eftermiddag är det luciatåg på lillasysters dagis. Onsdag till fredag är jag i uppsala på Kliniken och praktiserar. Det hinns nog inte med någon hundträningn den här veckan tyvärr. Men det kommer väl hoppas jag.

Just nu sitter jag och lyssnar lite på Lasse Tennander. En helt fantastisk man med en helt fantastisk musik. En av mina favoriter är Rötter. Den låten får min längtan till Gotland att vakna till liv igen. Jag kommer aldrig glömma det livet vi hade där. Snart har det gått ett år sedan vi kom hem därifrån. Många gånger har jag undrat om vi verkligen skulle ha åkt hem. Jag kommer nog alltid längta tillbaka. I sommar åker vi dit en sväng. Det skall bli kul att komma tillbaka igen.

Igår flyttade jag ur min lägenhet i Tierp. Det kändes skönt men ändå sorgligt. För ett tag sen läste jag på en blogg om ett för mig nytt sätt att se på livet. Skribenten menade att varje gång hon flyttade stannade hon upp och tänkte efter på den tid som varit under den tiden i livet då hon bodde i den lägenheten eller huset. På saker som funnits hos henne då. Igår när jag skulle låsa dörren innan vi skulle åka kände jag hur detta komm över mig. När jag stängde den dörren stängde jag även den delen i mitt liv. Det skändes skönt men samtidigt sorgligt. Jag lever ett annat liv nu.

Ha det bra gott folk!

Veckan som gått

Min fina Jippa

Den här veckan har gått så himla fort! Jag har nu börjat praktisera i Uppsala på en annan Klinik och det är toppen kul! När jag kommer hem på kvällarna är jag så trött så då äter jag bara lite och sen i säng för att orka upp nästa morgon. I tisdags sov jag kvar i u-sala och det var jätte skönt. Jag kan då sova en timme till på morgonen, vilket känns som en jätte vinst! Tokigt men sant.

Idag åkte jag för bi praktiken i Ö-hus för att hämt upp mitt kursmaterial inför C15 kursen som jag skall gå om ett par veckor. Det skall bli jätte kul!

I helgen var jag i Hudiksvall och hälsade på lite vänner. Det var kul att komma upp, jag hoppas inte det dröjer innan nästa gång! Men vi får se hur tiden räcker till. 

Nej hörni nu är det dags att lägg ner huvudet om man skall orka upp imorgon.
RSS 2.0