"Med sikte på 10:an"


Min nya bibel!


Näzzlas individtest

God morgon på er!

Här sitter jag och dricker mitt morgon te innan det är dags att ge sig av. Igår flög lite lydnadsinspiration i mig och jag rotade fram "Med sikte på 10:an". När jag gjorde det kom jag på att jag köpte ju faktiskt en övningsbok som hörde till förra vintern. Igår öppnade jag den och började göra "individtestet" på Näzzla. Jag tror att den här övningsboken är väldigt bra. Den delar upp alla moment i småbitar villket gör att det blir svårare att ha brått fram än när man tränar "fritt". Jag har så dåligt med tålamod när det gäller att lära in så jag går gärna lite för snabbt tillväga. Men nu har jag bestämt mig, vi skall ta allt i den ordning det kommer jag och Näzzla. Vi kommer nog inte vara startklara i år men kanske till nästa sommar?

Jaja hur som helst vill jag önska er en trevlig dag och jag hoppas ni får en bra vecka!

Jag älskar att......källsortera! Jag tycker att det är varje medmänniskas skyldighet att sortera sina sopor så att man kan ta vara på dessa och återvinna det som går. Naturligtvis finns det en del sopor som inte går att käöösortera men ja tycker att man skall göra så mycket man kan. I sommar kommer vi förhoppningsvis köpa oss en varmkompost och därmed kommer vi sluta slänga matrester i de vanliga soporna. Då kommer vi i framtiden kunna njuta av egen jord i vår trädgård. Jag påstår inte att denna jord kommer vara ekologisk eller dyligt. Jag kommer inte bespruta i vår trädgård men vi bor i ett villaområde och avgaser och andra utsläpp från företagen här förekommer dock. Men det är en början i alla fall.

När jag var barn kunde jag inte äta röda frukter/grönsaker eller citrusfrukter som ar köpta i affär. Åt jag frukt eller grönt som köpts i affär fick jag prolem med eksem över hela kroppen. Var de där emot egenhändigt odlade eller KRAV-odlade så gick det hur bra som helst. Jag tror att det var besprutningsmedlen som jag reagerade på.

I sommar planerar jag att odla tomater här hemma. Det är ju så gott när de fått mogna i solen i lugntakt. Åh vad jag längtar!

Lördags tankar

Ibland kan jag tänka att jag kanske inte uppskattar allt jag har, det finns ett ordspråk som förklarar detta: "mycket vill ha mer". Men när den tanken slår mig försöker jag slå bort den tanken och intala mig själv att jag inte fått något oförtjänt. Jag älskar min Johan. Jag vill leva mitt liv med honom, jag vill bli gammal med honom vid min sida. Vi har många olikheter men det är kanske det som är tjusningen. Vi kompliterar varandra bra. Han är lugn och trygg och jag är mer aktiv och impulsiv.

Drömmarna om ett familjeliv börjar gripa tag om mig. Jag hoppas i framtiden på att vi kommer höra ljudet av barnafötter här hemma tassa omkring. Undra om det är ägglossning snart som gör att jag känner denna längtan? Kan det vara så? De måste jag kolla upp.

Nu sitter vi och tittar på Mello. Min sambo är nog mer intresserad än mig. Varje lördag påminner han mig om att det är och slår på tv:n när det är dags.

Hoppas ni får en trevlig kväll!

Klickern är försvunnen!

Oj vilket I-landsproblem tänker du nu. Det kan väl inte vara så farligt att en liten klicker är försvunnen. Men ack där gick du bet. Är man en hundnörd som mig så blir det som en lite spärr i hela ens vardag om en sådan liten detalj saknas. Men idag skall vi åtgärda problemet och ge oss ut för att inföskaffa en ny klicker. Uppdatering kommer!
Over and out!

Drömmar går i kras

Ja nu har ännu en dröm gått i kras. Jag fick precis reda på att en kullsyster till Tippa har fått diagnosen PRA. Jenny som systern heter är nu mera tagen ur avel och hennes avkommor är belagda med avelsförbud. Jag har valt att inte avla på mina valpar efter Jippie för att inte sprida denna gen vidare.

Fan va ledsen jag är. Jag ville så gärna låta min Tippa gå vidare och veta att hon alltid finns hos oss genom sina avkommor. Fan, fan, fan! Allt tappade just sin mening.

Sommarminnen

  

     

Idag blir det ingen lång text, det finns så mycket jag skulle vilja dela med mig av men jag får liksom inte ur mig orden. Kanske senare. Jag bjuder på lite bilder istället ifrån i sommras. Hoppas ni får en bra onsdag iaf!

Fredag - Söndag

Nu har det varit ett par dagar då jag inte har hunnit öppna datorn ens. Men nu är vi hemma igen och tiden finns igen.

I fredags var jag på ett dagis och jobbade. Jag fick vara på småbarnsavdelningen så det blev mycket mys och gos men även en hel del blöjbyten. Det sista är ju inte något som berör mig särskilt illa, större blöjer med större lass i har man ju bytt. När jag kom hem på kvällen var jag bra slut kan jag säga. Men det vara bara att ladda om baterierna och swifta om för att fara vidare mot Tierp där vi skulle på middag. Jätte trevligt var det med massor av trevliga människor. Vi for ganska tidigt dock då jag var super trött. Vi kom hem vid halv tio och sen sov jag.

Lördagen började halv åtta på morgonen. Promenad med vovven lite frukost och annat pyssel här hemma. Vid lunch packade jag åt mig och Näzzla. Vi skulle sova hos min mamma tills idag. På kvällen beställde jag och Johan pizza till oss och mina småsyskon. Resten av kvällen tillbringades i tvsoffan framför Melodifestivalen. När det var slut somnade jag och barnen gott.

Idag har jag och Näzzla åkt lite skidor i det fina vädret. Efter det har Johan och jag varit på Lunch hos Johans morfar och hans sambo Gudrun. Där fick vi god mat och hade det jätte trevligt. Det är alldeles för sällan vi träffar dessa människor.
Nu är vi hemma och slappar. Jag har tvättat en maskin och slängt igång diskmaskin men nu tänker jag ta kväller. En promenad med vovven skall nog gå bra.

Hoppas eran helg varit bra!

Band mellan människa och djur


Hachiko med husse Parker Wilson

Visst är det otroligt hur starka dessa osynliga band mellan människa och djur är. Jag tror att ingen människa lämnas oberörd när den träffar ett djur. Oavsett om man vill det eller inte.

Detta band eller vad man nu skall kalla det såg jag en glimt av igår. När jag åker buss med hundarna eller på något annat sätt är ute bland folk med hund märker jag ofta hur människor som aldrig skulle komma fram och prata med mig om jag inte haft hund med mig gör det. Dessa människor är nog människor som har svårt att prata spontant eller har någon annan form av socialt hinder som gör att det blir så svårt att ta kontakt med en annan människa. Har personen då en hund med sig då är det genast mycket lättare att prata med människan eftersom man kan prata om huden.

Igår åkte jag buss med Näzzla och på bussen satt det en man som jag vet har problem med alkoholproblem. Jag ser honom ofta när jag åker buss och han ser ofta ledsen och väldigt sargad ut. Men igår när han såg Näzzla log han och jag såg ett ljus i hans ögon som jag aldrig sett förut. Han sa några vänliga ord till henne innan han gick av bussen med ett leende på läpparna. Gissa om jag som medmänniska blev varm i hjärtat?

Idag har jag sett filmen Hachiko. Filmen handlar om en man som spelas utav Richard Gere och en Akita (Hachiko) som han hittar på tågstationen när den bara är en liten valp. Inga ser ut att leta efter hunden så han tar med den hem. Hans fru blir helt till sig och säger att de måste göra sig av med den. Så Richard sätter upp lappar om en upphittad hund. Filmen är baserad på en sann historia. En helt underbar film! Rekomenderas starkt.

TorsdagstankarDrömmaren innom mig har vaknat och därmed drömmen om Gotland!


Hejsan svejsan på er Världens bästa läsare!

Hoppas ni haft ett par bra dagar och att ni inte saknat min uppdatering allt för mycket. Allt vore mycket lättare om jag kunde skicka inlägg fårn mobilen MEN jag vet int ehur man gör...Kanske Johan kan hjälpa mig?

Igår var jag på möte i Tierp och innan dess åkte jag till min mamma och hälsade på dem en stund. Det blir så sällan nu när jag inte har någon bil. Men men det lösera sig nog sinnom tid.

Det är något konstigt som händer just nu i min kropp. Jag mår bra men något är annorlunda. Benen skakar, det är precis som att något bubblar i hela mig. Vad är det då för fel? Hm, kan det vara att jag glömde ta min vitamintabletter för ett par dagar? Jag har ju inte motionerat mer än vanligt och inget annat speciellt heller. Jaja det kanske återgår till det normala igen vem vet.

Idag skall jag och vovvan röja här hemma. Antagaligen kommer vi gå en sväng eller två oxå i det mulna vädret.

Jag hoppas att ni får en bra torsdag (gud villken lust jag hade att skriva måndag, är man virrig eller vad? Haha!)

RSS 2.0