Söndagmorron


God morgon alla glada!

Hoppas ni sovit gott i natt. Här är det fortfarande oväder. Det ser tyvärr inte ut att lätta under dagen heller. Men men det är bra att njuta av det hela. Igår kväll bakade jag bröd som blev jätte gott. Tänk vilken skillnade det är på köpebröd och egen händigt bakat bröd.

Innan bröd baket var vi iväg till gymmet en sväng. Det är skönt att röra på sig. Idag är gymmet stängt så jag ser fram emot morgon dagen då det är öppet igen. Imorgon sprelar Sverige hockey mot Finland, hoppas det går vägen för sverige! Vi är ett gäng här på skolan som skall titta tillsammans, dock är det bara jag och Kristin som är svenskar så jag hoppas vi vinner. Matchen börjar kl 07.00 finsk tid allt 06.00 hemma. Ja ja det är ju bara ett spel.

Idag skall jag ta mig i kragen och plugga lite. Jag har inte så ycket att göra men ändå lite som som ligger och väntar på att bli gjort.

Nu kurrar det i magen. Dags för lite havregrynsgröt.

Hej svejs!

Blåsväder och plugg

Ja det är precis vad den här helgen består av. Jag och Kristin är så gott som ensamma här på skolan. Gymnasieeleverna har gått på sportlov så det är väldigt folk tomt här nu. Ganska skönt ändå.

Solen skiner ute, men det blåser för mycket och är för kallt för att man ska vilja vara ute några längre stunder. Igår gick vi en prommis inte så lång men ändå skön.

Idag skall jag plugga och iväg till gymmet en sväng tänkte jag. Bilder från igår kommer.

Ha det gott!

Tisdagkväll i Kimito

Nu börjar det bli kväller här i Kimito. Även om det inte känns i kroppen än så märks det utomhus att Finland ligger en timme före Sverige. Igår kväll hade jag lite svårt att sova. Vad det berodde på vet jag inte. Hoppas det går bättre i kväll.

Att komma tillbaka hit känns lite märkligt och främmande men ändå kul på något sätt. När jag reste här ifrån i höstas åkte jag med min rumskompis Johanna tillsammans hem till sverige. Då fanns även tippa med i bilden. Nu när jag kom tillbaka så möts jag av ett tomt rum med en tom bur och en massa hundmat. Det suger. Men just nu är jag ändå ganska glad över att inte ha någon hund här eftersom det går kennelhosta på skolan och alla skolans hundar har fått det i princip.

Jag funderar på att ta över Klara hit senare i vår. Det skulle vara trist att vara utan hund hela våren. Visserligen åker jag ju hem snart och blir då hemma en månad innan vi åker tillbaka hit och blir här i två månader. Sedan är det dags för sommatlov. Det blir nog toppen tror jag. I sommar ska vi ha det så skönt. Jag hoppas att Johan och jag kan försöka få någon vecka ledigt tillsammans. Det vore trevligt om vi kunde hitta på något tillsammans. Annars har jag inte så mycket planer för sommaren. Just nu planerar jag bara den här veckan. Det finns inte så mycket mer att planera inför just nu.

När jag kommer hem hoppas jag på att hinna göra massa olika saker. Antagligen kommer det vara som vanligt att tiden inte räcker till och bara hälften blir gjort. Men men så är det ibland.

Tänk vad tiden går fort! Snart är Februari slut och då far vi hem. Det blir kiva det. Sen är vi hemma hela mars för att åka tillbaka i mitten på april.  När april och maj månad har gått är det dags att åka hem igen för sommar uppehåll. Nåja vi får inte lov på en gång utan har distansstudier två veckor först innan lovet börjar.

Ha det bra gott folk. Nu skall jag gå och göra mig en kopp te.Back in Kimito

Nu är jag tillbaka i Finland. Resan över gick bra. Men visst märks det att man inte är van att sova på en båt längre. Uscha så trött jag har varit idag. Tidsomställningen gör ju sitt också även om det bara är en timme så känns det nog allt.

På ninternatet är det tomt och tyst. Ingen Tispa som suckar eller kommer och gosar med matte. Jag gick en sväng på en av vägarna där vi brukade gå du och jag. Allt känns så konstigt. Din tomma bur, alla dina leksaker bara ligger där nu och samlar damm. Mattes lill hjärta. Du fattas mig ska du veta.

Annars känns det ganska kul att vara tillbaka här i skolan nu. Jag hade inte så mycket ofärdiga uppgifter som jag trodde. Det känns skönt.

Om ett par veckor beger vi oss hemmåt igen för att vara hemma en månad. Det skall bli skönt.

Ha det bra gått folk.

Back to KimitoOj va länge sen jag skrev nu. Mycket har hänt sedan sist. På gott och ont naturligtvis men så är det väl med allt. Badrumet är nu färdigt, det blev jätte fint. Skönt att kunna använda sin egen toa igen.

JUst nu har jag tagit en paus i mitt packande. Imorgon kväll går båten jag tillbaka till Kimito igen och som vanligt är det mycket som skall packas. Men det känns ganska bra ändå att åka tillbaka. Det har gått många månader sedan vi åkte därifrån nu. Då var Jippie med oss. 

Aslan utvecklas jätte fint och är väldigt lovande både utseende mässigt och tävlingsmässigt. Så jag hoppas att vi tillsammans kan upptäcka de tävlingsmarkerna som jag och Jippie aldrig fick chans att upptäcka tillsamans. Det visar sig nog.

RSS 2.0