Nya bilder på grabbarna!

TimAslan


Tim 10 månader                                      Aslan 10 månader


 Timpen
                   Svingelskogen's All The Way -Tim, 10 månader gammal

Igår var vi till klubben och tränade lite agility Aslan och jag. Dit kom även Tim Aslans kullborsa. Det var jätte kul att träffa honom igen. Han är så fin. Vilken arbetslust han hade, jätte kul att se. Tack Marit med familj. Ni gör ett toppen jobb med honom!

Det blev inga bilder från själva agility tyvärr det hanns inte med. Men men det blir väl en annan gång.

Det har gått ett tag sedan jag skrev här nu. Det har hänt mycket under den tiden men jag orkar inte dra upp allt igen. Det är en sådan lång i historia. Jag är hemma i Sverige igen ialla fall. Det är jätte skönt.

Allmän uppdatering


  


Utanför mitt fönster är det grått och dimmigt. Regnet från i natt är nu borta. Kanske solen kikar fram under dagen, vem vet.

Idag ska jag börja packa. På söndag kväll åker jag tillbaka till finland igen. Den här gången kommer vi vara kvar lite längre. Men nu kommer det nog finnas en del att göra i skolan så det kommer nog bli bra. Sommarlovet är inte långt borta nu så det gäller att hålla modet uppe.

När jag kommer hem för sommaren så ska Aslan och jag börja på en unghundskurs. Det ska bli kul. I sommar ska vi börja med viltpåret och lite mer apportering.

Nu har tre månader utan Tippa förflutit. Tänk att tiden går så fort. Jag antar att jag börjat acceptera det även om jag fortfarande in riktigt förstått. Längst inne i mig har jag nog förstått och börjat accepptera men jag försöker fortfarande förneka för mig själv att jag aldrig mer kommer få se henne. Aldrig mer kommer få arbeta med henne. Men allt har sin tid och för att man ska kunna ta sig an nästa händelse i livet måste man släppa taget om före gånede. Så är det nog med hundarna också . Ibörjan hade jag jätte svårt att ta till mig Aslan. Jag tror att det beror mycket på att Aslan kom så kort efter attt Jippie gick bort.

Aslan kommer aldrig unna ersätta Tippan men han kommer naturligtvis få en liknade roll i mitt liv. Än så länge måste jag säga att han axlar den rollen väldigt bra. Han har på sista tiden visat fina kvaliter som jag känner igen i min Tippa. Jag blir mer och mer nöjd med Aslan. Jag tror att vi kommer ha många roliga stunder tillsammans.

Ha det gott gott folk!

Glad påsk!

Aslan

Här händer det saker både goda och onda. Vi börjar med de bra. Jippie har nu fått flytta in i hundrummet till de andra hundarna. Det har snart gått tre månader sedan hon gick bort. Även om jag kanske inte riktigt var mogen i sorgen att flytta in henne så kände jag att för hennes skull var det dags. Hon hade inte velat att jag skulle börja gråta varje gång jag gick in i vardagsrummet och såg hennes urna. Det känns faktist lite lättare nu. På sista tiden har jag funderat en massa över hur jag skall låta henne gå tillbaka till naturen. Den här frågan har diskuterats med flera personer men jag har inte riktigt kommit fram till något bra "svar". Jag är inte säker på att tiden är mogen heller för att låta henne "gå" helt. Jag är nog framförallt inte mogen för det.

Det dåliga är att Aslan verkar ha fått i sig något som han inte tål. Vad vet vi inte. I torsdagskväll började han få vattning diarré. Den har inte blivit bättre. Jag kan inte se några parasiter så det beror den inte på. Han fick mat som vanligt fram till igår eftermiddag vid 14 tiden då han fick sitt sista mål. Annars verkar han må bra. Han dricker normalt och är allmänt pigg. I skrivande stund avvaktar vi. Vi kommer åka in till uppsala idag på påskmiddag hos mammas kille och då tänkte jag svänga förbi ultuna och köpa lite i/d. Jag hoppas det är lösningen.

Idag är der påskafton och i eftermiddag ska vi till Uppsala på middag. Det ska bli trevligt. Igår var vi på påskmiddag hos Johans föräldrar. Dit kom Johans syster Johanna och hennes familj samt Johannas sambossyster och hennes son. Dom hade vi inte träffat sedan i julas så det var kul. 

Ha det så bra gott folk och glad påsk på er! 

RSS 2.0