Jag älskar att......källsortera! Jag tycker att det är varje medmänniskas skyldighet att sortera sina sopor så att man kan ta vara på dessa och återvinna det som går. Naturligtvis finns det en del sopor som inte går att käöösortera men ja tycker att man skall göra så mycket man kan. I sommar kommer vi förhoppningsvis köpa oss en varmkompost och därmed kommer vi sluta slänga matrester i de vanliga soporna. Då kommer vi i framtiden kunna njuta av egen jord i vår trädgård. Jag påstår inte att denna jord kommer vara ekologisk eller dyligt. Jag kommer inte bespruta i vår trädgård men vi bor i ett villaområde och avgaser och andra utsläpp från företagen här förekommer dock. Men det är en början i alla fall.

När jag var barn kunde jag inte äta röda frukter/grönsaker eller citrusfrukter som ar köpta i affär. Åt jag frukt eller grönt som köpts i affär fick jag prolem med eksem över hela kroppen. Var de där emot egenhändigt odlade eller KRAV-odlade så gick det hur bra som helst. Jag tror att det var besprutningsmedlen som jag reagerade på.

I sommar planerar jag att odla tomater här hemma. Det är ju så gott när de fått mogna i solen i lugntakt. Åh vad jag längtar!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0